contact rapid
Flavonoide.ro meniu mobil
contact flavonoide.ro

Distonie

Distonia este o tulburare a miscarii, care se manifesta prin contractii musculare involuntare, ce pot intepeni o parte a corpului sau chiar intreg corpul intr-o pozitie neobisnuita. Atunci cand afecteaza doar o parte a corpului, poarta denumirea de distonie focala, iar cand sunt afectate doua sau mai multe grupe musculare invecinate, este numita distonie segmentala. Un exemplu de distonie segmentala este atunci cand sunt afectate in acelasi timp umarul, bratul si gatul de pe aceeasi parte a corpului. Daca sunt afectate doua sau mai multe grupe musculare care sunt neinvecinate, este distonie multifocala.

Distonia generalizata se instaleaza atunci cand sunt afectate mai multe parti ale corpului in acelasi timp, iar in cazul hemidistoniei sunt afectati doar muschii de pe o singura parte a corpului. Printre cauzele care determina aparitia distoniei se afla traumele fizice, cauze genetice sau administrarea anumitor medicamente. Este intalnita atat la barbati, cat si la femei si afecteaza persoane indiferent de varsta.

Prin urmarea unui tratament corespunzator, distonia poate fi controlata, pentru a imbunatati viata pacientului. Din pacate, viata persoanelor care sufera de distonie se schimba, iar activitatile cotidiene simple, precum spalatul mainilor, se poate realiza cu dificultate. Chiar daca este o afectiune nedureroasa, creeaza neplaceri pacientului.

Alaturi de posibilitatea urmarii unui tratament impotriva distoniei, se poate suferi o interventie chirurgicala, numita stimulare cerebrala profunda. In urma acestei operatii, pacientii se pot bucura de o ameliorarea a majoritatii simptomelor, pentru a-si putea controla corpul si a-si relua activitatile zilnice. 
Ingrediente ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Distonie:

Germeni de dovleac
Germeni de dovleac
Distonie - Produse ce pot fi folosite ca adjuvant: