contact rapid
Flavonoide.ro meniu mobil
contact flavonoide.ro

Distrofie musculara

Distrofia musculara este un grup de afectiuni musculare progresive, care se manifesta prin deteriorarea progresiva a muschilor corpului, cu precadere a muschilor scheletici. Aceasta boala afecteaza fibrele musculare, care sunt necrozate si inlocuite cu tesut conjunctiv si adipos. Unele dintre cele mai intalnite forme de distrofie musculara este distrofia musculara Duchenne si distrofia musculara Becker, intalnite la pacientii de sex masculin.

Primul tip de distrofie este o afectiune ereditara, care afecteaza doar nou-nascutii de sex masculin si este cauzata de lipsa distrofinei. Se poate manifesta inca din stadiul embrionar, iar in alte situatii simptomele apar dupa varsta de 3 sau 4 ani. Odata cu aparitia primelor simptome, boala evolueaza rapid si pot fi observate contractiile involuntare. La varsta de 12 ani, copiii afectati de distrofia musculara Duchenne isi pierd capacitatea de a merge, iar la o treime din pacienti sunt afectate si functiile intelectuale.

Distrofia musculara Becker este o afectiune ereditara intalnita tot la pacientii de sex masculin, insa cu o evolutie mai lenta decat in cazul distrofiei Duchenne. Daca la boala Duchenne, distrofina este absenta, in cazul bolii Becker aceasta este prezenta intr-o cantitate foarte scazuta, motiv pentru care isi indeplineste intr-o mica proportie functia de protectie a membranei ce inveleste fibrele musculare.

La adulti este intalnita distrofia miotonica, care debuteaza in adolescenta si la adultii tineri. Se manifesta prin slabiciune, afectarea muschilor inimii si atrofia muschilor membrelor, in special ale mainii. Fiind extrem de importanta prevenirea bolii, se recomanda viitoarelor mame sa efectueze un screening, pentru a afla daca sunt purtatoare de gena anormala. 
Ingrediente ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Distrofie musculara:

Vitamina E
Vitamina E
L-Izoleucina
L-Izoleucina
Distrofie musculara - Produse ce pot fi folosite ca adjuvant:

163 Lei 

Extra Beauty (Puncte bonus: 27)


Ingrediente active:
Colagen Coada soricelului Pulbere de Ginseng Seminte de canepa Acid hialuronic Licopen Vitamina E Zinc Vitamina B6 Vitamina A Vitamina B12 Seleniu
149 Lei 

Crystal Complex Dermato (Puncte bonus: 27)


Ingrediente active:
Lizina MSM Pulbere Vitamina C Acid hialuronic Beta-caroten Vitamina E Vitamina B2 Vitamina B3 Vitamina B5 Vitamina D3 Zinc Cupru Iod Fier Flavonoide Vitamina B8
94 Lei 

Medicannabis Ulei 200 ml (Puncte bonus: 17)


Ingrediente active:
Vitamina E Ulei de canepa presat la rece Ulei din samburi de struguri
88 Lei 

Flavin7 Sport Revive (Puncte bonus: 15.6)


Ingrediente active:
Glutamina Vitamina C Vitamina B2 Vitamina B6 Vitamina B1 Flavonoide L-Leucina L-Izoleucina L-Valina Resveratrol
80 Lei 

Visio (Puncte bonus: 13.7)


Ingrediente active:
Afine Vitamina C Zinc Vitamina E Cupru Luteina Beta-caroten
51 Lei 

Vitamina E cu Taurina (Puncte bonus: 8.6)


Ingrediente active:
Ceai verde Taurina Flavonoide Vitamina E Mure Sorg Cirese negre Coacaz negru Coacaz rosu Prune Mar
25 Lei 

Vitamina E (Puncte bonus: 4.1)


Ingrediente active:
Vitamina E Flavonoide