Flavonoide.ro
Pret depozit Transport gratuit

Cauta
contact rapid
Flavonoide.ro meniu mobil

Chimen


Chimenul este utilizat din vremuri indepartate in calitate de condiment pentru branzeturi, supe sau preparate din carne, cat si pentru a sustine sanatatea organismului, gratie efectelor sale terapeutice. Potrivit unor studii, chimenul stimuleaza secretia lactica si imbunatateste calitatea laptelui matern, insa este recomandat si pentru a ameliora colicele la sugari. Uleiul volatil al semintelor de chimen dispune de efecte tonice nervoase, motiv pentru care este potrivit pentru a inlatura starile de astenie psihica sau depresie.

Totodata, chimenul se remarca pentru efectele sale antinflamatorii, antibiotice, antihistaminice si expectorante, motiv pentru care este recomandat pentru a ameliora afectiunile respiratorii si a calma reactiile alergice la nivelul aparatului respirator. Desi contine o cantitate mica de fier, chimenul favorizeaza o buna asimilare a fierului in organism, motiv pentru care este recomandat pentru a ameliora anemia feripriva.

Anumite studii efectuate in Japonia, India si China arata ca utilizarea chimenului previne aparitia cancerului, in special in cazul cancerului de stomac, cancerului hepatic, cancerului de pancreas sau cancerului de ficat. In plus, mentine sanatatea sistemului digestiv si echilibreaza flora intestinala, fiind util pentru a ameliora crampele abdominale sau simptomele colonului iritabil. Este un eficient adjuvant si in sindromul de postmenopauza, deoarece are efecte usoare estrogene si inlatura diferite simptome specifice acestei perioade.

Un studiu efectuat in anul 2005 de catre o echipa de cercetatori din Maroc si Franta arata ca se poate folosi chimenul pentru a scadea nivelul de colesterol si numarul de trigliceride din sange. Astfel contribuie la prevenirea afectiunilor cardiovasculare, insa ajuta si la scaderea glicemiei. Se poate administra si copiilor impotriva parazitilor intestinali sau se poate utiliza extern, impotriva ranilor deschide sau a micozelor bucale, datorita efectelor sale antimicotice, antiinflamatorii si antimicrobiene.


Produse care contin Chimen


-20%
Puncte Bonus: 102
Flavin77 Family 1000 ml

                            TRANSPORT GRATUIT

560 lei   448 Lei

Ingredientul Chimen poate fi folosit ca adjuvant in urmatoarele afectiuni


Afectiune Cum actioneaza Chimen pentru fiecare afectiune
Rozacee- Hranesc pielea si stimuleaza vindecarea
Acnee, Anemie, Anorexie, Apetit scazut, Apetit sexual, Astm, Boli Aparat Respirator, Colesterol ridicat, Detoxifiere, Gastrita, Gripa, Imunitate scazuta, Insomnie, Paraziti intestinali,