contact rapid
Flavonoide.ro meniu mobil
contact flavonoide.ro

Curcuma- Turmeric


Curcuma este o planta erbacee originara din Asia, cunoscuta si sub denumirea de turmeric, care se remarca prin continutul de curcumina, un ingredient activ cu importante proprietati terapeutice. Curcumina dispune de proprietati antibacteriene, antivirale, antioxidante, antiinflamatoare si antitumorale, datorita carora se recomanda utilizarea curcumei impotriva a diferite afectiuni.

Gratie proiprietatilor antitumorale ale curcuminei, curcuma contribuie la inhibarea dezvoltarii tumorilor canceroase si a metastazelor, in cazul cancerului de san, a cancerului de stomac, a cancerului de colon, a cancerului de piele si a cancerului de plamani. Stimuleaza eliberarea bilei si creste capacitatea ficatului de a elimina toxinele, dar ajuta si la imbunatatirea circulatiei si impiedica formarea trombonilor vasculari.

Curcuma actioneaza, de asemenea, in calitate de puternic antiinflamator, care ajuta la ameliorarea durerii cauzate de artrita si osteoporoza. Este utilizata de secole in medicina ayurvedica impotriva artritei reumatoide, iar un studiu efectuat de Colegiul de Medicina UA in anul 2006 arata excelentele beneficii anti-artrita ale curcumei. Antioxidantii din compozitia curcumei contribuie la prevenirea si ameliorarea diabetului de tip 2.

Potrivit studiilor, curcuma poate reduce rezistenta organismului la insulina si ajuta la reglarea nivelului de glucoza din sange. Aceasta planta ajuta si la sustinerea sanatatii pielii si la ameliorarea afectiunilor dermatologice. Regleaza nivelul de colesterol, impiedica instalarea aterosclerozei, actioneaza in calitate de detoxifiant natural al plamanilor, iar in medicina chineza este utilizata impotriva depresiei.

Datorita efectului de scadere a productiei de histamina, curcuma impiedica aparitia alergiilor. Ajuta, totodata, la scaderea declinului cognitiv si functional in cazul maladiilor Parkinson si Alzheimer. Cercetarile realizate asupra soarecilor arata ca curcuma poate incetini scleroza multipla. O alta proprietate a acestei plante consta in reducerea efectelor negative ale medicamentului paclitaxel, utilizat in chimioterapie, in timp ce sporeste eficienta acestuia.

Produse care contin Curcuma- Turmeric


Ingredientul Curcuma- Turmeric poate fi folosit ca adjuvant in urmatoarele afectiuni


Adenom de prostata, Apetit scazut, Artrita reumatoida, Constipatie, Crampe musculare, Dureri de spate, Gastrita, Infectii urinare, Infertilitate, Obezitate, Prostata marita,

Promo
Celule Stem - Stirile ProTV
Cele mai vandute produse
Promo
Info Promotii
Stai la curent cu Promotiile flavonoide.ro

Adresa E-mail: