contact rapid
Flavonoide.ro meniu mobil
contact flavonoide.ro

Fenicul


Feniculul este o planta utilizata atat pentru proprietatile sale culinare, cat si pentru cele medicale. Astfel, dispune de efecte antiseptice, carminative, antispastice, stomahice, diuretice, laxative si galactogene, astfel incat contribuie la stimularea secretiei lactice la femeile care alapteaza. De asemenea, feniculul este o sursa importanta de minerale, precum calciu, fier, potasiu, mangan, seleniu, zinc si magneziu, insa contine si vitaminele A, E C, alaturi de riboflavoina, tiamina sau piridoxina.

Inca din cele mai vechi timpuri, s-a folosit feniculul pentru a calma durerile de stomac, in special in cazul colicelor la copii, deoarece actioneaza bland asupra eliberarii mucoasei din tractul intestinal. De asemenea, ajuta la reducerea aciditatii din stomac si a flatulentei, insa este si un eficient antimicrobian al intestinului. In plus, fenicului este recunoscut ca un eficient sustinator al sanatii femeilor.

Astfel, se recomanda utilizarea acestei plante pentru a combate durerile menstruale, a regla ciclul menstrual, cat si pentru a ameliora simptomele neplacute ale menopauzei, deoarece actioneaza asupra echilibrarii hormonale, prin stimularea estrogenului. De asemenea, ajuta la reducerea pierderii de masa osoasa si reda fermitatea pielii.

In acelasi timp, feniculul se recomanda pentru a reface ochii obositi, iritati sau incercanati, iar ceaiul de fenicul amelioreaza problemele vederii si creste acuitatea vizuala. In plus, dispune de efecte diuretice si se recomanda pentru a mentine sanatata rinichilor si a favoriza eliminarea urinei. In cazul afectiunilor aparatului urinar, se recomanda bai de sezut cu fenicul, gratie efectelor sale antiseptice si antiinflamatoare si ajuta in refacerea organismului afectat de raceala sau gripa. Astfel, este o planta apreciata atat pentru posibilitatile de utilizare in bucatarie, cat si in sustinerea sanatatii organismului.

Produse care contin Fenicul


Ingredientul Fenicul poate fi folosit ca adjuvant in urmatoarele afectiuni


Afectiune Cum actioneaza Fenicul pentru fiecare afectiune
Conjunctivita- Bun pentru orice iritatie a ochilorsau pentru inflamatii
- Ceaiul poate fi folosit si pentru curatarea ochilor
Glaucom- Util pentru bai la ochi folosind sub forma de ceai de fenicul
Menopauza- Ajuta la formarea estrogenului
Obezitate- Elimina mucusul si grasimea din tractul intestinal si reduce apetitul
Reflux gastroesofagian- Ajuta pentru o buna digestie a alimentelor
- Actioneaza ca un tampon care opreste arsurile gastrice

De asemenea ingredientul Fenicul poate fi folosit ca adjuvant si pentru: Aerofagie, Amigdalita, Astm, Boli Aparat Respirator, Bronsita, Colon iritabil, Diabet, Dureri menstruale, Gastrita, Hiperaciditate gastrica, Paraziti intestinali, Tuse,

Promo
Celule Stem - Stirile ProTV
Cele mai vandute produse
Promo
Info Promotii
Stai la curent cu Promotiile flavonoide.ro

Adresa E-mail: