Sfecla rosie
Sfecla rosie este considerata din vremuri indepartate un ajutor in mentinerea sanatatii, datorita continutului bogat de substante nutritive, benefice organismului. Printre nutrientii importanti aflati in compozitia sa se numara betaina, care are rolul de a reduce concentratia de homocisteina din organism. Homocisteina este o substanta care afecteaza vasele de sange si determina aparitia afectiunilor cardiovasculare. Astfel, sfecla rosie este eficienta, prin continutul de betaina, in prevenirea bolilor de inima.
De asemenea, betaina ajuta la reducerea depozitelor de grasime din ficat. Un alt nutrient important continut de sfecla rosie este vitamina C, care ajuta la cresterea imunitatii organismului si la prevenirea racelilor. Sprijina productia de noi globule rosii, iar consumul de sfecla rosie ajuta la ameliorarea starii de sanatate la pacientii cu cancer. Prin efectul de stabilizare a pH-ului, creste rezistenta organismului in fata bacteriilor.
Prin continutul de potasiu si acid folic, sfecla rosie ajuta la reglarea tensiunii arteriale si protejeaza inima, insa acidul folic este necesar si femeilor insarcinate, pentru a scadea riscul de aparitie a malformatiilor congenitale. In sfecla rosie se afla mai mult potasiu decat in drojdia de bere, iar proprietatile acesteia se mentin chiar si dupa preparare. Datorita combinatiei unice de sodiu si calciu, ajuta la dizolvarea calciului si la eliminarea excesului acestui mineral din organism.
Totodata, este recomandata pentru a inlatura starile de oboseala si a energiza organismul. Fibrele alimentare pe care le contine ajuta la reglarea tranzitului intestinal si amelioreaza constipatia. Gratie efectului de protejare a celulelor hepatice, se recomanda consumul de sfecla rosie persoanelor care sufera de hepatita cronica, pentru a regenera mai rapid ficatul si a stimula functionarea normala a acestuia.
Potrivit unui studiu realizat in Italia, pigmentii luteina si zeaxantina, continuti de sfecla rosie, ajuta la prevenirea tulburarilor oculare, in special a degenerescentei maculare. Reduce aciditatea din stomac si amelioreaza anemia feripriva, prin continutul de fier, magneziu si vitamina B6. Astfel, sfecla rosie imbunatateste starea generala de sanatate.
Produse care contin Sfecla rosie
Puncte Bonus: 93

TRANSPORT GRATUIT
572 lei
458 Lei
Puncte Bonus: 300

TRANSPORT GRATUIT
2025 lei
1620 Lei
Puncte Bonus: 117

TRANSPORT GRATUIT
706 lei
565 Lei
Puncte Bonus: 193

TRANSPORT GRATUIT
1206 lei
965 Lei
Puncte Bonus: 102

TRANSPORT GRATUIT
594 lei
475 Lei
Puncte Bonus: 90

Puncte Bonus: 48

Puncte Bonus: 105

TRANSPORT GRATUIT
631 lei
505 Lei
Puncte Bonus: 8

Puncte Bonus: 93

TRANSPORT GRATUIT
572 lei
458 Lei
Puncte Bonus: 27

Puncte Bonus: 26

Puncte Bonus: 93

TRANSPORT GRATUIT
572 lei
458 Lei
Puncte Bonus: 23

Puncte Bonus: 26

Puncte Bonus: 18

Ingredientul Sfecla rosie poate fi folosit ca adjuvant in urmatoarele afectiuni
Afectiune |
Cum actioneaza Sfecla rosie pentru fiecare afectiune |
Hepatita | - Utila pentru regenerarea celulelor ficatului
|
De asemenea ingredientul Sfecla rosie poate fi folosit ca adjuvant si pentru:
Acnee, Anemie, Ateroscleroza, Boli cardiovasculare, Cancer, Ciroza , Constipatie, Detoxifiere, Diabet, Gastrita, Hiperaciditate gastrica, Hipertensiune arteriala, Imunitate scazuta, Leucemie,